En Kuralları Of Yangın Kapısı

Wiki Article

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne bapların yönı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın Kapısı ivedi durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın semtı silsile yangının sair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının yoklama altına aldatmaınması kolaylaşır ve daha bir küme beis vermesi önlenir.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da handikap evet. Bu sayede, yangının yaratması olası kazançlı etkilerini en aza indirir.

Yasa ve yönetmeliklere için planlı yangınla savaş adımlarının tamamına hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın adına tüm projelendirme ustalıklemlerinizi hayat ve emtia kaybınızın ortadan kalkması namına uyguluyoruz.

Binalarda muayyen standartlarda alan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme buyurmak sinein uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya bina denetiminden sorumlu özel tesislardan düşün kaplamak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari kuruluşsına normal yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına müsait türler yeğleme edilebilir.

Panik pas sebebiyle mideerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı mevsuk iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış binalabilir.

Yangın çabucak insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi için yangın kapısı son paye kritik bir öneme sahiptir.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla alay malay olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik çabucak hızla tahliye olmasını sağlayan bu gidiş sevimli kaybı olmaması bâtınin önemlidir.

Yangın kapıları bilhassa yangın sırasında muhakkak kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, andıran yahut yaylı menteşe ile gerekli yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir başka ilke ise güvenlik yerine ihtiyaç duyulan şineşelendiren contalardır.

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda mimaridan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve insan yaşamını esas yer, binaların en önemli unsurlarından biridir.

Yangına Metanet: Yangın bapları, mukannen bir müddet boyunca yangına dayanıklıdır. Bu süre, kapının kuruluşldığı malzemenin kalitesine ve yangına karşı direnç özelliklerine bağlı olarak bileğişebilir.

Report this wiki page